dimarts, 1 d’abril del 2008

Edu3.cat


En aquest vídeo l’atrapa – sons ens mostra com a partir d’objectes quotidians es poden realitzar instruments musicals.

Per fer-ho visita el grup Cabo San Roque, un grup musical que fa música a partir d’objectes quotidians. Alguns d’aquests instruments estan fets a partir de: un violoncel fet a partir d’una maleta de viatge, una caixa de puros i un tros de xelo, un disc rallat que sempre produeix el mateix so, una rentadora...

A part d’això, l’atrapa – sons també visita un restaurant on, a partir dels objectes més usuals (pots d’escuradents, ampolles d’aigua...) realitza sons musicals.

També ens ensenya a construir un instrument musical reciclat: el bicarda motoritzat. Primer ens mostra els elements que es necessiten per fer-lo i després ens ensenya a construir-lo pas a pas.

El vídeo és realitzar a partir de les intercalacions de dos eixos principals: les imatges del grup musical i les visites que realitza l’atrapa – sons.

Penso que aquest vídeo pot ser adequat per passar-lo amb una classe de cicle superior ja que té un contingut bastant entretingut per els nens i alhora els pot motivar i engrescar a realitzar un instrument d’aquest tipus a l’aula.

D’aquesta manera els nens i nenes s’adonen que la música és present a molts llocs de la nostra vida quotidiana i per això és bo que la coneguin i treballin.